Munkaerő kölcsönzés

Kik vesznek részt a munkaerő kölcsönzésben?

A munkaerő kölcsönzésben három szereplő vesz részt:
 • Az a munkavállaló, aki a legjobban megfelel a kölcsönbe vevő igényeinek
 • A kölcsönbeadó cég, aki a munkavállalót felkutatja, saját állományba veszi és a teljes munkaügyi és pénzügyi adminisztrációt ellátja a foglalkoztatása után (Ezek vagyunk mi)
 • A kölcsönbe vevő cég, akinél a munkavállaló dolgozik (Ezek a megbízók)

Kivel köt szerződést a munkavállaló munkaerő-kölcsönzéskor?

Munkaerő-kölcsönzés esetén velünk köt szerződést a munkavállaló. A munkavállalót megillető jogokról közösen rendelkezünk a megbízó céggel.

Mit csinál a kölcsönbe adó cég ebben a viszonyban?

Mi gondoskodunk minden munkaviszonnyal összefüggő adminisztrációról, bevallási, adatszolgáltatási, levonási és befizetési kötelezettségről.

Mi a különbség a munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés között?

A munkaerő-kölcsönzés és a munkaerő-közvetítés esetén is három szereplőről beszélünk: a munkavállaló, a munkaerőt kereső cég és a HR szolgáltató, aki támogatja kettőjük egymásra találását. A munkaerő-közvetítés esetében vállaljuk a munkaerő megtalálását, kiválasztását támogatjuk, de a szerződést már a munkavállalóval közvetlenül köti a cég. Ezzel szemben a munkaerő-kölcsönzés esetében a munkavállaló a szerződést velünk köti, nem pedig a céggel, ahol fizikailag a munkáját végzi.

Milyen előnyökkel jár a munkaerő-kölcsönzés?

Folyamatos támogatást nyújtunk a munkavállalónak, a kapcsolatfelvételtől egészen a munkaviszony megszűnése utáni új munkahelye megtalálásáig. Bármikor felkereshetőek vagyunk munkaügyi kérdésekben – akkor is, ha a kölcsönbe vevő céget még nem szeretné tájékoztatni a munkavállaló egy esetleges problémáról. Segítjük a munkaügyi kapcsolattartást, vitarendezést a kölcsönbe vevő céggel.

A munkaerő-kölcsönzést igénybe vevő cég számára nyújtott előnyök:

 • A vállalat helyett átvállaljuk a toborzást és költséghatékonyabban, jó eséllyel nagyobb sikeraránnyal tudjuk elvégezni azt.
 • A munkaerő-kölcsönzés hirtelen nagy létszámú munkaerő igény esetén gyors és rugalmas válasz adhat.
 • Átvállaljuk a teljes munkaügyi adminisztrációt, a bérfizetést és bérszámfejtést a kölcsönbe vett munkavállalók után, ezzel tehermentesítve a megbízó cég belső munkaügyi osztályát.
 • A munkaerőt kölcsönbe vevő cég számára pénzügyi előnyöket is jelent a kölcsönbe vétel, mivel ez a költség egyéb költségként elszámolható. Így a költségek pontosabban tervezhetőek.
 • A munkaerő-kölcsönzés jó megoldás amennyiben a megbízó cég létszámstopja miatt nincs lehetőség saját alkalmazásba vétellel bővíteni a dolgozói létszámot, de szükség van támogatásra.
 • A munkaerő-kölcsönzés jó megoldás szezonális dolgozók alkalmazására (egyszerűsített foglalkoztatás) vagy betegség, gyerekvállalás miatt hosszabb távon történő munkaerőpótlásra is.
 • Beválás esetén a munkaerőt kölcsönbe vevő bármikor (szerződésben rögzített feltételekkel) saját állományába veheti a munkavállalót első kézből szerzett referencia alapján. Ezt hívjuk Try and Go-nak vagy Try and Hire-nek. (kölcsönzésen belül egy altípus).
 • A munkaerő-kölcsönzés rugalmas megoldás, ami megkönnyíti a házon belüli HR és munkaügyi osztályok feladatát.
Elérhetőség:

Részletes Ajánlat kérése ➝