5+1 ok, amiért érdemes pályakezdőket alkalmaznod

5+1 ok, amiért érdemes pályakezdőket alkalmaznod


Természetesen a tapasztalt munkaerő mindig érték a cégnek, ugyanakkor semmiképp sem érdemes kizárólagosan a szakmában töltött évek és eredmények száma alapján dönteni a kiválasztásnál. A pályakezdők friss tudással, töretlen lelkesedéssel, rugalmassággal, új ötletekkel rendelkeznek: ha mindez nem volna elég, cikkünkben ennél is több okot sorolunk arra, hogy miért adj esélyt Te is a pályakezdő munkaerőnek!

1. Nincsenek rossz berögződések

Ahány cég, annyi szokás, munkafolyamat és házirend.

Gyakran hiába rendelkezik valaki sok tapasztalattal az adott területen, egy korábbi munkahelyén teljesen más, a cég szempontjából nem túl hatékony, esetleg nem korszerű munkafolyamatokat sajátított el. Ellenben egy pályakezdő, ha nem rendelkezik korábbi munkatapasztalattal, akkor az első munkahelyének rendjét fogja normának tekinteni: nincsenek rossz szokások, amiről le kellene őt szoktatni, hiszen mindent újonnan fog megtanulni.

Ugye, hogy nem hátrány, ha nem szokott hozzá, hogy ebéd után fél órát a csocsóasztal előtt tölt?


2. Friss tudással rendelkezik

Bizonyos szakterületeken akár évről évre is változhatnak a szakmai alapvetések: marketing, jog és gazdasági területek egyaránt híresek erről, de akár fizikai munkát végzőknél is megjelenhetnek olyan új anyagok vagy technológiák, amelyek még néhány éve nem képezték a képzés részét.

Ha minden bővülés vagy utánpótlás esetén gondolsz pályakezdőkre, akkor mindig lesz olyan házon belül, aki korszerű ismeretekkel rendelkezik! Általában a pályakezdők vannak is annyira lelkesek, hogy maguktól is megosszák azokat a dolgokat, amelyekkel aktualizálni lehetne a folyamatokat.

3. ,,Ezek a mai fiatalok”

Gyakran negatívumként emlegeti az idősebb generáció, hogy a fiatalok állandóan a telefonjukat nyomkodják már egészen kisiskolás koruktól fogva, azonban egy cég szempontjából óriási előnyt jelenthet a ,,digitális bennszülöttség”. Az az ember, aki már kiskorától fogva videójátékokon játszott a számítógépen vagy pedig Youtube videókat nézett az két dologban is erős: könnyen feltalálja magát a digitális térben és valószínűleg angolul is jól tud.

Az internet világában mindenkinek az angol a második anyanyelve, így biztos lehetsz benne, hogy az Y és Z generáció a segítségedre lesz programhasználatban, webes beállításokban vagy akár fordításokban is!


4. Mobilitás és rugalmasság

Annak, aki frissen végzett az egyetemen még nagy valószínűséggel szabadabb a mozgástere, mint annak, aki már megállapodott vagy családos. Szívesen elvállalnak akár utazással járó munkákat is és a hétvégi vagy esti munkaidőt is nagyobb valószínűséggel hajlamosak betölteni, mint a családos emberek.

5. Kiemelkedő kommunikációs képességek

Az új generációknak már természetes, hogy tudatosan dolgoznak képességeiken és önismeretükön. A pszichológia egy egyre nagyobb népszerűségnek örvendő terület, sokan hobbiból önismereti kézikönyveket olvasnak vagy podcastokat hallgatnak. Ráadásul már az egyetemeken is gyakran tanítanak prezentációs ismeretek órát vagy kommunikációs tréningeket, hiszen ezek egyre inkább hozzátartoznak a piacképes képességek közé.

Ha szükséged van olyan emberekre, akik asszertívan kommunikálnak, alkalmazz bátran pályakezdőket!


+1. Mindig jó hangulat




A fiatalok tisztában vannak a legtrendibb helyekkel a városban, jó mémeket tudnak beküldeni a munkahelyi chat csoportba és a jó zenékről is garantáltan tudnak gondoskodni! A fiatalos lendület mindig jól jön egy csapatnak: egy pályakezdőkkel teli irodában nagy pörgésre és szuper csapatépítőkre számíthatsz!

Kedvet kaptál ahhoz, hogy pályakezdőket alkalmazz? Legyél a Worknow partnere és szerezz új lendületet csapatodba!